Primeur op Wereldhavendagen

Het drukbezochte evenement op 2, 3 en 4 september in de haven van Rotterdam wordt het toneel van een primeur: een vooraankondiging van Spotlights On wat in november in de Drechtsteden plaatsvindt.

Het is een vooraankondiging van het spectaculaire lichtkunstwerk dat Mothership ontwierp voor de vier bruggen in de Drechtsteden. Na de prachtige lichtshow tijdens het Eurovisie Songfestival, ‘De Zwaan Vliegt’ is nu de eer aan een typisch havenfenomeen. Want een enorm kraanponton krijgt vleugels en danst over de rivier richting de Drechtsteden! De Kraanvogel vliegt boven de stad!

Met deze unieke gebeurtenis vragen we aandacht voor een grote lichtshow in het najaar. De Kraanvogel zal daar een ‘klein’ onderdeel van zijn van de botenparade op zaterdag 3 september.

Want van 14 t/m 19 november zet het concept van Mothership de Drechtsteden in de spotlights. Iets wat eigenlijk helemaal niet past bij de aard van de inwoners, voor wie bescheidenheid boven trots gaat. En trots mogen ze zijn, die inwoners, want hun regio ontwikkelt en huisvest maritieme bedrijven die over de hele wereld bekend staan om hun innovatieve expertise.

Eigen aan de regio? Het water – als vijand én als vriend, als scheiding en verbinding. Daarom behelst ons concept het in de spotlights zetten van iconische bruggen plus het Drierivierenpunt. Vanaf die locaties zwaaien enorme lichtbundels die kilometers ver te zien zijn. En die ieder een eigen verhaal vertellen over die specifieke plek, over de schoonheid en de kracht van de regio. Want dat die regio deze spotlights verdient, daarover is iedereen het eens. Nu de bewoners zelf nog: meer vertrouwen en meer trots!

Meer informatie en het programma van de Wereldhavendagen is te vinden op onze website: www.wereldhavendagen.nl  

Laatste nieuws

24-10-2022

Spotlights On

Van 14 tot en met 19 november zijn de ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en de vier grote bruggen worden sensationeel verlicht.

03-10-2022

Concordia Damen en Krohne zijn nieuwe partners Spotlights On

Deal verwelkomt Danser Group als tweede sponsor van het project ‘Spotlights On’!

19-09-2022

GKN Fokker sponsor van lichtspektakel Spotlights On

GKN Fokker wordt sponsor van Spotlights On. In de week van 14 tot en met 19 november wordt het gebouw…