SPOTLIGHTS ON


Van 14 tot en met 19 november zijn de ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en vijf bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht. Ieder met hun eigen verhaal en met superzuinig licht. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.

De ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. De ogen gericht op onze bijzondere regio. Van 14 t/m 19 november 2022 staan het Drierivierenpunt en de vier bruggen over de rivieren in het licht. Zij worden verhalend uitgelicht op de plekken die Smart Delta verbindt. Ook andere bedrijfspanden en iconische objecten zetten we in de schijnwerpers.

Waarom doen we dit? Smart Delta wil prominenter en positiever op de kaart staan en daarbij nieuwe kansen voor economische groei ontwikkelen. Dat kan alleen als onze bedrijven groeien. Maar u krijgt uw vacatures moeilijk gevuld. Het grotere doel is om onze regio aantrekkelijk te maken voor de toekomstige generatie. Het zijn van een slimme deltaregio met een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Met goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheid, cultuur en mobiliteit. En daarbij moet bedrijvigheid en creativiteit floreren.

De buitenwereld heeft nog geen (goed) beeld van dit gebied: de potentie wordt onvoldoende gezien. Dit veelvuldig vertellen sluit niet aan bij de cultuur en mentaliteit van de regio. Daarom openen wij nu met trots de deuren. De spotlights gaan aan en zijn gericht op onze regio, onze bedrijven en onze belangrijkste sectoren in deĀ  maritieme (maak)industrie.

Om deze ambitie waar te maken heeft de Smart Delta Drechtsteden in samenwerking met de Economic Development Board, The Mothership en Dordrecht Marketing & Partners een projectplan uitgewerkt rondom het verlichten van de iconische objecten die de regio verbindt. Het Drierivierenpunt en de vier bruggen over de rivieren vertellen ieder een eigen verhaal een lichtshow in de avonduren van 14 t/m 19 november.

Spotlights On


Verhalen van de regio

Welke verhalen typeren de regio? En hoe worden deze door de lichtstralen verteld? Jeroen legt het uit!