Spotlights On

Van 14 tot en met 19 november zijn de ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en de vier grote bruggen (de Merwedebrug, de Zwijndrechtse brug, de brug over de Noord, en de Baanhoekbrug) worden sensationeel verlicht met enorme lichtbundels die kilometers ver te zien zijn. Een waar lichtspektakel met superzuinig licht op de plekken die de regio letterlijk verbindt. En die ieder een eigen verhaal vertellen over die specifieke plek, over de schoonheid en de kracht van de regio.

Aanjagen van economische groei
De schijnwerpers gaan aan omdat we trots op zijn op de regio en dit willen uitdragen. We vragen positieve aandacht voor regionale innovatie en het ondernemerschap in onze regio. Zodat bedrijven kunnen groeien en talenten kunnen aantrekken om hun vacatures te vervullen. Zo dragen zij bij aan een welvarende regio met een aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Waar voorzieningen op het gebied van gezondheid, onderwijs en mobiliteit op pijl zijn en jongeren een goed toekomstperspectief hebben.

600 jaar Sint-Elisabethsvloed
Dit organiseren we volgende maand omdat we de Sint-Elisabethsvloed herdenken die medio november 1421 plaatsvond (en een jaar is uitgesteld door corona). Een van de grootste natuurrampen die ons land ooit geteisterd heeft. En onze regio gevormd, letterlijk en figuurlijk. Het is geen toeval dat hier een wereldwijd befaamde maritieme industrie is ontstaan en een regio met hardwerkende mensen.

Crisisbestendige regio
Het voelt wellicht nu wat ongemakkelijk in een tijd van (energie)crisis als gevolg van de oorlog in de Oekraïne. Tegelijkertijd is er, juist in crisistijd, besef van de noodzaak om crisisbestendig te zijn en te blijven. Om de regio sterk te maken en te houden heb je een florerend bedrijfsleven nodig en dat is het doel van Spotlights On.

Energieverbruik
Uiteraard begrijpen we de zorgen over het energieverbruik, zeker in deze tijd. Daarom is gekozen voor superzuinige verlichting die totaal in 6 dagen slechts 1350 kWh verbruikt. Dit is wat een windturbine op de Maasvlakte in 7 minuten opwekt. Bovendien doen we het licht elke dag een uur eerder uit en hebben we Spotlights On een dag ingekort.

Voor algemene informatie over Spotlights On kijk op www.spotlightson.nl

Laatste nieuws

03-10-2022

Concordia Damen en Krohne zijn nieuwe partners Spotlights On

Deal verwelkomt Danser Group als tweede sponsor van het project ‘Spotlights On’!

19-09-2022

GKN Fokker sponsor van lichtspektakel Spotlights On

GKN Fokker wordt sponsor van Spotlights On. In de week van 14 tot en met 19 november wordt het gebouw…

08-09-2022

Iv-Groep en Maat nieuwe partners Spotlights On

Deal verwelkomt Danser Group als tweede sponsor van het project ‘Spotlights On’!