Tij Festival


Er wordt een speciale wandeling uitgezet langs kunstwerken en lichtkunst waarbij de Sint Elisabethsvloed centraal staat en er vooruit wordt geblikt op wat kan komen. Met het festival wordt er op een speelse manier aandacht gevraagd voor klimaatverandering en wat er met Dordrecht gebeurt wanneer de zeespiegel verder stijgt. Er is een speciale wandeling die grotendeels loopt over De Staart; de enige plek in Dordrecht die droog zou blijven bij een nieuwe overstroming.

De wandeling duurt ongeveer een uur en in de Biesbosch-hal zullen sprekers en muzikanten een aanvulling geven op het thema klimaatverandering. 

Verhalenfestival

Met lichtprojecties en kunstwerken vertelt het Tij Festival een belangrijk verhaal. Laat je verbazen door bijzondere verhalen en voel, hoor en bekijk eigenwijze kunstwerken en video-projecties. Ontdek Dordrecht zoals je het nog nooit eerder zag.

Het kloppende hart van het festival is in de Biesboschhal op de Staart. Dit bruisende centrum is tijdens het festival iedere dag geopend. Warm op, doe een drankje, luister naar de verhalen van de kunstenaars en leer meer over de Staart als vluchtplaats voor overstromingen. Vanuit het festivalhart vertrekken ook verschillende gidsen. Leg je oordeel in hun handen en bekijk de route met andere ogen.